Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Περιοχή

Παραλία Κουρούτας

paralia kouroutas Σύγχρονος ξεχωριστός οικισμός με δική του ταυτότητα, τόπος έλξης κυρίως για νέους με υποδομές για διασκέδαση και διαμονή, οργανωμένες παραλίες σε σύγχρονα πρότυπα, απέραντες αμμουδιές, ονειρικό ηλιοβασίλεμα στα γαλάζια νερά του Ιονίου. Ταβέρνες, μπαρ, clubs, καφετέριες, δύο κάμπινγκ, αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενοικιαζόμενες βίλλες, χώροι πάρκινγκ, εκδηλώσεις, εκθέσεις, φεστιβάλ σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι μερικά από αυτά που προσφέρει η Κουρούτα.


 


Αρχαία Ήλιδα - Μουσείο

arxaia ilida

Έξω από τα τείχη της σταματούσαν οι στρατοί και εγκατέλειπαν τα όπλα τους, στίβος εκγύμνασης των αθλητών, πόλη ιερή, σύμβολο της Εκεχειρίας. Η πρώτη και μακροβιότερη συνθήκη ειρήνης, εφαρμόσθηκε εδώ και ίσχυσε σαν ο πρώτος κανόνας Διεθνούς Δικαίου για τον Αρχαίο Ελληνικό κόσμο. Οι ανασκαφές αποκάλυψαν την αγορά της πόλης, το αρχαίο θέατρο, εργαστήρια κα. Το μουσείο στις παρυφές της αρχαίας πόλης στεγάζει σημαντικά ευρήματα.Κάστρο Χλεμούτσι

xlemoutsiΦράγκικο κάστρο του 13ου αιώνα δεσπόζει στο όρος Κυλλήνη και ελέγχει το πέρασμα της Ζακύνθου. Τα βράδια φωτίζεται και γίνεται ορατό από όλα τα σημεία του κάμπου της Ηλείας και τη Ζάκυνθο.

 


Ναός Επικούρειου Απόλλωνα

naos epik apol

Ο Ικτίνος εδώ έχτισε το Παρθενώνα της Ηλείας το 410π.Χ. Προστατεύεται από την UNESCOμνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς και παραμένει ο καλύτερα σωζόμενος αρχαίος ναός.
 Αρχαία Ολυμπία - Μουσείο

arxaia olympiaΤο Ιερό της Ολυμπίας, το στάδιο, το μουσείο είναι χώροι που προβάλλουν το Ολυμπιακό ιδεώδες, η κοιτίδα των Ολυμπιακών αγώνων, τόπος που πρέπει ο επισκέπτης να συμπεριλάβει στις αποδράσεις του.

 


© 2015 - 2021 Kostas Apartments. All Rights Reserved. Designed By G.P.